Kattengedragstherapie Amsterdam
/

Kattengedragstherapie, advies en educatie

 


TarievenPreventief Advies
Wil jij advies en informatie over één specifiek onderwerp?
Dan is een Preventief Advies misschien iets voor jou.
Een Preventief Advies is, zoals de naam al aangeeft, preventief. Dus deze service is alleen geschikt voor situaties waarbij géén probleemgedrag een rol speelt.
Een Preventief Advies ziet er als volgt uit:
Jij neemt contact met mij op om een afspraak te maken. Tijdens mijn bezoek bij jou thuis praten we over het betreffende onderwerp. Na afloop ontvang jij van mij een samenvatting van de adviezen en hand-outs via email.
Onderwerpen die in aanmerking komen voor een Preventief Advies kunnen zijn:
• aanschaf kat/kitten
• baby op komst
• bezoek aan de dierenarts
• nieuwe kat/kitten erbij
• verhuizing etc
De kosten voor een Preventief Advies zijn € 90,-
inclusief:
--  huisbezoek van maximaal 1,5/ 2 uur
-- samenvatting van de gegeven adviezen
-- hand-outs met aanvullende informatie
Simpel Gedragsadvies
Wel tips, geen therapie
Heb je geen problemen met je kat, maar wil je alleen advies?
Wil je weten of je nog meer kunt doen om zijn leven te veraangenamen?
Wil je zo veel mogelijk doen om gedragsproblemen te voorkomen?
Dan is Simpel Gedragsadvies misschien iets voor jou.
Een Simpel Gedragsadvies ziet er als volgt uit:
Vooraf krijg je een vragenlijst gemaild, om mij een beeld te geven van wat je met het advies wilt bereiken
Nadat jij met mij contact hebt opgenomen en wij besproken hebben waar jij advies over wilt krijgen, maken we een afspraak voor een huisbezoek. Ik stuur jou vervolgens een vragenlijst toe. Ook zal ik vragen of jij filmpjes wilt maken van de kat(ten). Deze vragenlijst wil ik graag minimaal twee dagen voor het huisbezoek ingevuld van jou terugkrijgen. Dit om mij goed voor te kunnen bereiden. Zijn de vragenlijst en de filmpjes  nog niet twee dagen voor het huisbezoek teruggemaild, dan cancellen we de afspraak en maken we een nieuwe.
Tijdens mijn bezoek bij jou thuis praten we over het betreffende onderwerp. Na afloop ontvang jij van mij een samenvatting van de adviezen en hand-outs via email.
Let op: simpel gedragsadvies is alleen voor situaties waar géén problematiek speelt
De kosten voor een Simpel Gedragsadvies zijn € 90,-
inclusief:
-- huisbezoek van maximaal 1,5 uur/ 2 uur
-- observatie van jouw kat(ten) tijdens het huisbezoek
-- samenvatting van de gegeven adviezen
-- hand-outs met aanvullende informatie tijdens/na het consult


Gedragsadvies Plus
Deze service zit tussen Simpel gedragsadvies en gedragstherapie in. Het gaat om situaties waarbij geen problematiek speelt, maar advies gewenst is plus nazorg. Dit in tegenstelling tot Simpel Gedragsadvies, waarbij geen nazorg gegeven wordt.
Een voorbeeld hiervan is (her) introductie van een nieuwe kat/ nieuwe katten. Deze situatie vraagt om begeleiding, maar geen therapie.
Een Gedragsadvies Plus ziet er als volgt uit:
Nadat jij met mij contact hebt opgenomen en wij besproken hebben waar jij advies over wilt krijgen, maken we een afspraak voor een huisbezoek. Ik stuur jou vervolgens een vragenlijst toe. Ook zal ik vragen of jij filmpjes wilt maken van de kat(ten). Deze vragenlijst en de filmpjes wil ik graag uiterlijk twee dagen voor het huisbezoek ingevuld van jou terugkrijgen. Dit om mij goed voor te kunnen bereiden. Zijn de vragenlijst en de filmpjes nog niet twee dagen voor het huisbezoek teruggemaild, dan cancellen we de afspraak en maken we een nieuwe.
Tijdens mijn bezoek bij jou thuis praten we over het betreffende onderwerp. Na afloop ontvang jij van mij een samenvatting van de adviezen en hand-outs via email.
Vervolgens ga je zelf aan het werk met je kat. Gedurende drie maanden na het ontvangen van alle informatie heb je recht op nazorg. Dat betekent dat je altijd op mij kunt terugvallen met vragen en dat ik aanvullende adviezen geef waar nodig.
De kosten voor een Gedragsadvies Plus zijn € 135,-
inclusief:
-- huisbezoek van maximaal 1,5 uur/ 2 uur
-- observatie van jouw kat(ten) tijdens het huisbezoek
-- samenvatting van de gegeven adviezen
-- hand-outs met aanvullende informatie na het consult
-- tot 3 maanden na ontvangst informatie begeleiding per mail/WhatsApp/ telefoon
Gedragstherapie voor jouw kat(ten)
Jouw kat vertoont probleemgedrag zoals bijvoorbeeld: o
nzindelijkheid , sproeien, stress, krabben aan voorwerpen, agressie naar eigenaar, huisgenoten,interkat agressie of andere dieren, niet alleen kunnen zijn, angst, zelfbeschadiging door overmatige vachtverzorging, Pica, (het eten van niet eetbare voorwerpen), spelagressie

Hoe verloopt Gedragstherapie voor jouw kat(ten)? 

Je wordt naar mij doorverwezen door je dierenarts of je neemt zelf contact met me op. Nadat jij met mij contact hebt opgenomen en wij het probleem kort besproken hebben, maken we een afspraak voor een huisbezoek. Ik stuur jou vervolgens een zeer uitgebreide vragenlijst toe.  Ook zal ik  vragen of je wat korte filmpjes kunt maken van alledaagse situaties en ook, indien mogelijk, van het probleemgedrag. Deze vragenlijst en de filmpjes wil ik graag uiterlijk twee dagen voor het huisbezoek ingevuld van jou terugkrijgen. Dit om mij goed voor te kunnen bereiden. Zijn de vragenlijst en de filmpjes nog niet twee dagen voor het huisbezoek teruggemaild, dan cancellen we de afspraak en maken we een nieuwe.
Het huisbezoek duurt ongeveer anderhalf uur. Ik zal jou weer een heleboel vragen en we maken een rondje door het huis en evt. tuin. Tijdens dit huisbezoek zal ik al veel informatie geven, jij kunt ook alles vragen. Hierna ga ik thuis alles uitwerken: ik geef mijn bevinding, geef een oorzaak van het gedrag en stel een persoonlijk therapietraject op. Indien nodig overleg ik met je dierenarts. Dit uitgewerkte verslag stuur ik jou na een week via email. Ook je dierenarts krijgt evt. van mij een (kort) verslag.
Vervolgens ga je zelf aan het werk met je kat. Gedurende drie maanden na het ontvangen van het verslag heb je recht op nazorg. Dat betekent dat je altijd op mij kunt terugvallen met vragen en dat ik aanvullende adviezen geef waar nodig.

Let op: bij onzindelijkheid en sproeien is eerst een lichamelijk/ urineonderzoek door de dierenarts vereist. Dit mag niet langer dan drie maanden geleden zijn.
Bij overmatig likken/ krabben/ bijten van de vacht is ook een lichamelijk onderzoek (en controle op vlooien) door de dierenarts vereist. Dit mag niet langer dan drie maanden geleden zijn.


De kosten voor Gedragstherapie voor jouw kat zijn € 175,-
Gedragstherapie bij complexe en/ of meerdere problemen/ meerkatshuishouden
€ 215,-
inclusief:
– huisbezoek van ca. 1,5 tot 2 uur
– observatie van jouw kat(ten) tijdens het huisbezoek
– uitgebreid verslag van het huisbezoek, diagnose en therapieplan per email
– hand-outs met aanvullende informatie tijdens/na het huisbezoek
–tot 3 maanden na ontvangst verslag begeleiding per mail/WhatsApp/ telefoonDat is best prijzig, kan het niet goedkoper?
Dat begrijp ik, maar nee, helaas niet: ik stel het therapietraject volkomen af op jouw kat. Gevolg van mijn werkwijze is dat daar vele uren tijd in gaan zitten.
Ik moet veel tijd, energie en kosten steken in bijscholing en vakliteratuur, om mijn kennis up to date te houden uit te breiden.