Kattengedragstherapie Amsterdam
/

Kattengedragstherapie, advies en educatie

 

Hoe ga ik te werk?

Nadat jij met mij contact hebt opgenomen en wij het probleem kort besproken hebben, maken we een afspraak voor een huisbezoek. Ik stuur jou vervolgens een zeer uitgebreide vragenlijst toe. Deze vragenlijst wil ik graag uiterlijk twee dagen voor het huisbezoek ingevuld van jou terugkrijgen. Dit om mij goed voor te kunnen bereiden. Zijn de vragenlijst en de filmpjes  nog niet twee dagen voor het huisbezoek teruggemaild, dan cancellen we de afspraak en maken we een nieuwe. Ook zal ik  vragen of je wat korte filmpjes kunt maken van alledaagse situaties en ook, indien mogelijk, van het probleemgedrag. Soms zal ik vragen of je een dagboekje bij wilt houden. Als ik na het lezen van de vragenlijst het vermoeden heb dat er wellicht een medische oorzaak aan het gedrag ten grondslag kan liggen zal ik je verzoeken eerst een onderzoek te laten doen door een dierenarts. Dit is overigens altijd een vereiste bij onzindelijkheidsproblemen en/ of sproeien.
Nadat ik jouw vragenlijst heb doorgenomen en op die manier al flink wat informatie heb gekregen over de kat (ten) en jullie thuissituatie, zal ik nog met een heleboel vragen zitten.
Deze zullen aan de orde komen in het thuisbezoek. Dit bezoek duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Ik zal, voor zover dat mogelijk is, kennis maken met jou en je kat(ten) en vragen of ik de rest van het huis mag zien. Dit is niet omdat ik nieuwsgierig ben naar je inrichting, of om te controleren hoe schoon jij je huis houdt. Maar om een indruk te krijgen van het leefgebied van jouw kat. Dit is namelijk van cruciaal belang om, naast de vragen, een totaalbeeld te kunnen maken van alles dat mee kan spelen bij het gedrag waarvoor jij mijn hulp ingeroepen hebt.

Ook zal ik je, naar aanleiding van de door jou ingevulde vragenlijst, nog een heleboel vragen. Dit is allemaal nodig om een zo scherp mogelijk beeld te krijgen van de kat en alles dat meespeelt. Hoe gedetailleerder mijn info is over alles, hoe beter ik een op maat gemaakt therapieadvies ik zal kunnen geven. En hoe groter de kans op succes is. Tijdens het huisbezoek kun jij natuurlijk ook allerlei vragen stellen, doe dit vooral! Ik zal al een hoop informatie geven, te veel om allemaal te onthouden. Maar dat is niet nodig: na het huisbezoek ga ik thuis alles uitwerken en stel een diagnose, oorzaak en een therapieplan op. Dit wordt allemaal in een uitgebreid verslag na ongeveer één week naar jou toe gestuurd. Na drie maanden loopt de nazorgperiode af. Maar dat betekent niet dat je mij na die tijd niet meer mag bellen of mailen uiteraard.